Göteborgs Geologiska Förening

Skriv ut sidanStart > Arkiv > Annat
Start > Arkiv > Annat

Annat

23 Maj 2014, Jordens mest extrema platser

Föredrag av Carsten Peter på Svensk mässan den 23/5 kl 19.00

Mer information hittar du här: natgeo.se/nglive

För att köpa biljetter med 25% rabatt gå hit: www.ticnet.se/feature/632Taggar/632NATIONALWEB3.html

"Du känner mullret och står vid jordens kant, det är så annorlunda och fascinerande ... det är en av de upplevelser jag lever för." – Carsten Peter

Följ med på en adrenalinfylld resa till några av vår planets mest extrema platser tillsammans med Carsten Peter, en tysk fotograf och filmskapare vars dramatiska bilder har vunnit både Photo World Press och Emmy Awards.

Carsten är en totalt orädd äventyrare, entusiastiskt besatt av att utforma innovativa fotografiska tekniker som tillåter honom att fånga mycket dramatiska och aldrig tidigare sedda bilder av platser som få människor någonsin vågat ta sig till.

Hans förmåga att dokumentera naturens krafter har gett honom många uppdrag för National Geographic, däribland expeditioner till Vietnams omfattande system av jättegrottor och Mexikos "kristallgrotta" där gigantiska kristaller bildats i något som ser ut som en miljö ur en science fiction-film!

Carsten har också rappellerat ner i aktiva vulkaner i södra Stilla havet och jagat monsterstormar i "Tornado Alley" i USA. Han har skapat sig ett namn genom sitt mod men även genom sin outtröttliga strävan efter att pressa gränserna för äventyret. Med sin kamera i handen jobbar han ofta där hans överlevnad är beroende av hans intelligens och hans expertis som klättrare, paraglider och dykare.

Carsten är utbildad biolog men bytte snabbt ut laboratoriet mot fältarbetet där han istället kunde ta del av naturens starkaste krafter. "Jag har inte ställt kameran ifrån mig sedan jag var 15 år", säger han.

Res tillsammans med Carsten Peter till jordens mest extrema platser!

National Geographic Live Facebook-page: https://www.facebook.com/natgeolivese

Nedan visas några av de spaktakulära bilderan från föredraget.

national_geographics_montage.jpg

10 April 2012, Bergläder

När vi nyligen var på Prinsgatan hittade vi en stor bit bergläder. Klubbmedlemman Lasse handlar mycket på Tradera och hade där sett bitar av bergläder utlagda till försäljning för ganska bra priser. Han har nu lagt upp en bit av föreningens bergläder till försäljning på EBay. EBay är en stor internationell auktionssajt på internet. Du kan följa auktionen om du går till

www.ebay.com och söker på "mountain leather norway" i sökrutan. Utgångsbudet är 5 dollar.

Notera att det ofta bjuds väldigt lite i början av en auktion för att sedan ta fart tiden starx innan den går ut. Det finns till och med datorprogram (s.k. robotar) som automatiskt går in och bjuder precis innan budtiden går ut. Klubben bibliotekarie, Mats, vet mer om det om du vill veta mer.

/ Göran

3 Mars 2012, Årsmötet

Totalt var det 16 personer som mötte upp i klubblokalen för årsmötet. För er som inte hade möjlighet att komma finns här årsmöteshandlingarna.

Ett kortkort sammandrag: Styrelsen fick ansvarsfrihet. Jerry avgick ur styrelsen och i hans ställe trädde Rolf Tärnås in. Jerry blir istället sammankallande i valberedningen. Övriga ledamöter valdes om. Mötet beslutade också om en ny medlemskategori, studenter, med en årsavgift på 100 kr. Övriga årsavgifter ändrades inte. Inom styrelsen har en ny kassör utsetts, Heinz Groustra. Ekonomin i föreningen är god! Efter mötet fikade vi och diskuterade mässan i april som också ser ut att vara under kontroll. / Göran

Film från Stromboli 2010

Jerry från föreningen var 2010 på resa i Italien och tog då några filmer från Stromboli. Dessa har han nu sammanställt till en film på cirka 6 minuter, med ljud. Du hittar den på YouTube.

14-15 april 2012, Internationell Mineral- och smyckestensmässa

Läs mer här

8 september 2012, Geologins

Planeringen har redan börjat och ett uppslag är att börja med Betong. Se tankekartan nedan.

 

geologinsdag_2012_1.jpg

Synpunkter på webbplatsen
skickas till Webmaster